Afstudeeropdracht AD

Collection Store Extase

De afstudeeropdracht van mijn opleiding interieurvormgever was ontwerp een Collection Store voor zeven Fashion Designers van Arnhem. Mijn ontwerper was geinspireerd door de Western, die wilde hij een glamoures tintje geven. In de uitleg over zijn collectie had hij het over extasy of gold. Dat uitgangspunt ben ik verder gaan onderzoeken. Wat is extase en waarmee kan ik het vergelijken? Ik heb het vergeleken met een drugs trip. De rechte lijn staat voor de werkelijkheid, het pand en de golvende lijn voor de extase en surrealiteit. Er zijn zeven pieken voor de zeven Fashion Designers. Ik heb een materiaal gekozen die erg surrealistisch en onwerkelijk eruit ziet. Als je acrylaatplaat verhit kan het in allerlei richtingen gevormd worden. Daarna heb ik gekeken naar een vlakverdeling in de ruimte, het moet lijken of men zich in een waanwereld bevindt. Door het materiaal rondom te plaatsen en het te spannen met kabels, lijken
het vreemde zwevende objecten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *